Onze kinderopvang

Eigenwijze kinderopvang biedt vanaf het nieuwe schooljaar 2020-2021 vertrouwde en veilige kinderopvang op Kindcentrum de Leydraad.

- KDV kinderdagverblijf 0-4 jaar

- BSO buitenschoolse opvang 4-13 jaar

- VSO voorschoolse opvang 4-13 jaar

Twee locaties:
Kindcentrum de Leydraad: KDV voor kinderen van 0-4 jaar.

Locatie St. Lambertusstraat 56a: BSO voor kinderen van 4-13 jaar

Openingstijden


KDV

maandag t/m vrijdag 7.30 - 18.30 uur


BSO

maandag ,dinsdag, donderdag 14.45 - 18.30uur                                          

woensdag van 12.30 - 18.30uur


VSO

maandag, dinsdag, woensdag en donderdag 7.30 - 8.30uur.

Eigenwijze is 51 weken per jaar geopend en alleen gesloten op nationale feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw. Op 2 januari zijn wij weer geopend.
Tijdens schoolvakanties is de BSO geopend van 7.30 - 18.30uur.

Klik hier voor onze tarieven voor het KDV en de BSO.

Heeft u interesse in een van deze locaties, dan kunt u contact opnemen met Linda Franken, tel: 073 - 6 31 21 06 of mailen naar: linda@eigenwijzekinderopvang.nl

Direct aanmelden? Klik dan hier.

Let op: ouders die al ingeschreven stonden in Cromvoirt dienen zich opnieuw in te schrijven.

 

BSO 

De BSO (Buiten Schoolse Opvang) werkt met een actief afwisselend programma. De programma’s zijn afgestemd op de leeftijd en op de behoefte van de kinderen. De kinderen hebben hun vaste groepen op locatie van de Sint Lambertusstraat 56 A, vlakbij de school.

Wat vinden we belangrijk

Het delen van opvoedingsverantwoordelijkheid
Het stimuleren van deelname in een groepsproces
Het begeleiden op weg naar zelfstandigheid
Het creëren van een prikkelend pedagogisch klimaat

Opvang 0-4 jaar

Wij dragen zorg voor een veilige en geborgen leefomgeving waarin rust voor onze allerkleinste baby’s centraal staat.

Voor dreumesen en peuters staat ons ‘huis’ centraal. Hiermee bedoelen we de huiselijke omgeving waarin de kinderen heel de dag verblijven. In een gezellige, sfeervolle, rijke leefomgeving bieden wij de kinderen allerlei speelmogelijkheden.

Er is tijd om rustig een boekje te lezen met de kinderen, om bezig te zijn met zindelijkheidtraining. Er is tijd voor een kringetje, eet/drinkmomenten en natuurlijk tijd om heerlijk te spelen en ravotten. Dit is vaak binnen maar als het even lekker weer is, zijn we buiten te vinden.

Wij gaan uit van het competente kind. Wij stimuleren kinderen om dingen te doen en te proberen.

Wij zien onszelf als begeleiders die als taak hebben om kinderen, op een liefdevolle en respectvolle manier een stapje verder te helpen in de ontwikkeling.

We vinden het van belang om goed te kijken en luisteren naar onze kinderen en tijd te nemen voor persoonlijke aandacht.

We zien het kind zelf als spil van de eigen ontwikkeling. Kinderen kunnen heel veel zelf. Wij prikkelen en helpen ze in de zoektocht naar wat ze allemaal al kunnen.

Foto's

Bij Eigenwijze worden er iedere dag foto's gemaakt van de activiteiten van die dag. Deze worden via een beveiligd ouderportaal naar de ouders van de desbetreffende groep gestuurd. 

Ontmoet teamleider Anneloes

Hallo, leuk je hier te ontmoeten! Ik hou veel van kinderen en vind het mooi om te zien hoe kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Ieder kind is uniek en uit dat op een eigen manier. Het maakt me gelukkig om op de kinderopvang een bijdrage te leveren aan die ontwikkeling bij kinderen. Kijken naar wat kinderen nodig hebben en daarop in spelen is dat waar ik met mijn team elke dag mee bezig ben.

Zelf heb ik ook twee kinderen van 18 en 16 jaar. Sinds ik 22 jaar geleden startte bij ‘Eigenwijze kinderopvang’ heb ik in al die jaren ook als moeder geleerd hoe belangrijk het is om werk en opvoeding goed te kunnen combineren. Je kinderen met een gerust hart naar de kinderopvang brengen en kinderen die altijd graag daar zijn en zich er veilig en thuis voelen is belangrijk! De kinderopvang op de Leydraad wordt weer een fijne omgeving om naar toe te gaan en geeft kinderen én ouders rust en geborgenheid.

Van elkaar leren

Kinderen leren veel van elkaar doordat ze met verschillende leeftijden samen spelen in onze verticale groepen. Ik kijk wat baby’s nodig hebben en daarnaast kijk ik meteen wat peuters en kleuters verder kan helpen in hun speel- en leefomgeving. De omgeving moet er zo uitdagend uit zien, dat het de fantasie prikkelt en waar kinderen zelf op ontdekkingsreis gaan. Op de Leydraad hebben we die omgeving gevonden. Met het nieuwe natuur schoolplein, is het hier een uitdagende omgeving en daar hou ik van. Binnen is de bestaande ruimte aangepast naar onze visie. We werken graag in een aantrekkelijke rustige leefomgeving met uitdagend speelmateriaal. Deze hebben we toegevoegd.

Veiligheid

De allerbelangrijkste voorwaarden is dat kinderen zich veilig voelen in onze groepen. De huidige ruimte is aangepast naar onze visie. We spelen graag met de kinderen buiten: de nieuwe tuin past bij onze visie. Doordat we ieder kind goed kennen, maakt ieder kind onderdeel uit van een groep. Het dagritme geeft daarbij een houvast. Zo beginnen we de dag met een dag-ritme-kring. We zingen het ‘goedemorgen’ liedje en we kijken met ‘de weertoren’ naar het weer. Als het zonnig is hangen we bijvoorbeeld de zon op. Op deze manier starten we gezamenlijk aan een fijne dag.

Vertrouwen

De vertrouwde pedagogisch medewerkers van het kindcentrum blijft met ingang van het nieuwe schooljaar met mij hier werken. Voor de kinderen is het prettig om vertrouwde gezichten te zien. De samenwerking met het onderwijsteam is voor ons heel belangrijk. De doorgaande speelleerlijn kunnen we zo borgen. Voor kinderen geeft dat houvast en het helpt hen in hun ontwikkeling.

Er is nog plaats…

Er is nog plaats voor meer kinderen. Mijn collega Linda linda@eigenwijzekinderopvang.nl of 073-6312106

werkt op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch en via haar kunt u makkelijk een afspraak met me maken om te komen kijken. Ik kijk er naar uit u en uw kind(eren) te ontmoeten!

Anneloes Coppens

Teammanager kinderopvang De Leydraad

www.eigenwijzekinderopvang.nl