Welkom
KC De Leydraad is samen met Eigenwijze Kinderopvang hét kindcentrum van Cromvoirt.
Cromvoirt is een hechte dorpsgemeenschap met bijna 1.000 inwoners. Door kleinschalige nieuwbouw en het doorstromen van generaties groeit het dorp langzaam door. Op 1 februari 2025 telde De Leydraad 126 leerlingen, verdeeld over vijf combinatiegroepen. We bieden plaats aan nieuwkomers en zorg aan leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften – binnen onze mogelijkheden zorgen we samen voor een veilige en passende plek voor ieder kind uit het dorp en de directe omgeving.
We zijn trots op de rol die onze school speelt in het dorp. De verbinding met Cromvoirt is sterk en levendig. We werken samen met lokale verenigingen zoals het Cromvoirts Orkest, De Kneuters (carnaval), buurthuis The battle Axe, de kerk, het Queenteam, dorpsblad ’t Lantaerntje, seniorenclubs, nieuwkomers en ondernemers. Die samenwerking maakt leren betekenisvol: kinderen doen ervaringen op buiten de muren van het klaslokaal en voelen zich echt onderdeel van de gemeenschap.
Iedereen is welkom
Bij De Leydraad is elk kind welkom, ongeacht achtergrond of overtuiging. We zijn een school met een katholieke basis, en vanuit die waarden bouwen we samen aan een respectvolle en betrokken schoolcultuur. We vinden het belangrijk dat kinderen zich gezien voelen, zorg leren dragen voor elkaar en opgroeien met waarden als solidariteit, vertrouwen, eerlijkheid en openheid.
Onze missie en visie
Ruimte om te leren
Leren staat bij ons centraal. Niet alleen omdat kennis en vaardigheden belangrijk zijn, maar omdat leren bijdraagt aan zelfvertrouwen en geluk. In een rijke en betekenisvolle leeromgeving stimuleren we nieuwsgierigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen. We werken met veel aandacht aan de basisvaardigheden, zoals taal, lezen en rekenen, én zorgen voor afwisseling en interactie in ons onderwijs. Zo blijven we steeds opnieuw afstemmen op wat kinderen nu én in de toekomst nodig hebben.
Ruimte om (jezelf) te zijn
Bij De Leydraad kent iedereen elkaar. We zien en waarderen ieder kind, elke ouder en collega. In die vertrouwde sfeer voelen mensen zich veilig en uitgenodigd om open te zijn. We geven ruimte aan verschillen en moedigen kinderen aan om zichzelf te leren kennen, fouten te maken, veerkracht te ontwikkelen en trots te zijn op wie ze zijn.
Ruimte om te verbinden
Onze school staat midden in het dorp – letterlijk en figuurlijk. We werken graag samen met lokale verenigingen, ondernemers, ouders en andere betrokkenen. Zo brengen we de wereld naar binnen en trekken we er regelmatig samen op uit. Die verbondenheid voel je ook in de school zelf: kinderen helpen elkaar, leren samen en dragen zorg voor elkaar én hun omgeving. Ze ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel.
We houden van tradities – zoals het jaarlijkse paaseieren ophalen en de viering van de Pinksterblom – omdat die bijdragen aan verbondenheid en betekenis. Tegelijkertijd kijken we ook verder. Onze populatie is grotendeels cultureel eenvormig, maar juist daarom besteden we vanuit onze visie op burgerschap extra aandacht aan diversiteit, dialoog en wereldburgerschap. Zo bereiden we kinderen voor op een samenleving die groter en veelkleuriger is dan ons dorp.

