Oudercomité

Oudercomité van onze school

Het oudercomité van de Leydraad organiseert samen met teamleden allerlei activiteiten op school. Door hun inzet bij sinterklaas, Kerst, driekoningen, carnaval en Pasen, krijgen deze feesten een gouden randje. Op de Leydraad zijn we heel blij met deze betrokken ouders.

Judith Harmsen heeft twee kinderen op de Leydraad namelijk Charlotte en Olivier. “Om mijn kinderen een extra leuke schooltijd te geven ben ik bij het oudercomité gegaan. Ook vind ik het prettig om zo andere ouders te leren kennen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en dat waardeer ik. Ik zie de Leydraad als een fijne en kleine school. Ook ervaar ik de basis als veilig en vertrouwd. Er is veel geïnvesteerd in onderwijsvernieuwing. Hierdoor is er veel meer ruimte ontstaan voor de ontwikkeling van talenten bij mijn kinderen. Er is op de Leydraad ruimte om te ontdekken waar je als kind goed in bent en dat is heel prettig. De deur van de school staat altijd open. Het fijne team heeft ruimte om naar ouders te luisteren als er iets is. En...het is natuurlijk plezierig om in het mooie Cromvoirt zo’n leuke dorpsschool te hebben. In het dorp kennen we elkaar en die saamhorigheid is een meerwaarde. Door de kleine klassen kennen de kinderen elkaar ook allemaal en spelen ze ook met elkaar. Iedereen hoort erbij, waardoor ze makkelijk aansluiting vinden met elkaar. Na groep 8 gaan kinderen de vleugels uitslaan en gaan naar de middelbare school maar door de veilige en vertrouwde tijd op de Leijdraad heb ik er alle vertrouwen in dat ze een hele goede basis hebben opgebouwd om de wereld te gaan ontdekken.

In de corona periode werkte ik thuis. Mijn kinderen zaten dan naast me aan de keukentafel op de Ipads van school te werken. Zeker toen ontdekte ik hoe toekomstgericht de Leydraad al onderwijs aan het geven was en dat kon daardoor thuis gewoon doorgaan.”


Judith Harmsen

Om activiteiten te kunnen organiseren en te ondersteunen vraagt het oudercomité een vrijwillige ouderbijdrage van 27,50 euro. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een brief om deze bijdrage te voldoen. Voor kinderen die in het lopende schooljaar instromen, geldt een ander bedrag per maand. Mocht u door een reden niet in de gelegenheid zijn aan de vrijwillige ouderbijdrage te voldoen neemt u dan graag contact op met de directie. Wij kijken samen naar een oplossing.